top of page
  • Jakub Šafránek

Jak udělat levně vaši prezentaci zapamatovatelnou


Photo by Ekaterina Shevchenko on Unsplash

Existuje celkem jednoduchý a levný způsob jak udělat vaši prezentaci zapamatovatelnou.

Robert Cialdini ve své knize Zbraně vlivu popisuje šest základních sil, které na nás mají vliv a ovlivňují naše rozhodování. Jedna z nich je reciprocita, tedy naše přirozená tendence pomáhat lidem, kteří nám pomohli a dávat lidem, kteří nám sami dali.

Pokud chcete tedy dostávat, je nejsnazší nejdříve dávat. Pokud jde o mě, dávám účastníkům na školení školící materiály v obálce, kde mají hezký blok, tužku, propisku a kvalitní bonbony. Koho by nepotěšilo dostat zdarma pěkný blok a něco sladkého.

Jako bonus mám v záloze typicky jednu až dvě skvělé knihy od různých autorů, které daruji účastníkům za vítězství v nějaké soutěži nebo za odvahu vystoupit se svým plánem či rozhodnutím před ostatními.

Dárků vymyslíte celou řadu. Mělo by to být ideálně něco osobního (např. jsem účastníkům přivezl domácí bábovku od mé ženy nebo dárek co jsem koupil v Číně, kde jsem byl před seminářem), užitečného nebo dobrého. Takové dárky se nikdy neztratí a ukážete tím, že na účastnících nešetříte.

Abyste dostali, musíte sami dávat.

Uděláte ten první krok?

99 views0 comments

Recent Posts

See All

Prezentace jsou jako Vánoce

Někdo na Vánoce hází nálepku "komerční" nebo "materialistické". Velká škoda, Vánoce jsou přeci takové, jaké si je uděláme. Může to být krásný čas s rodinou a přáteli v pohodové atmosféře, při kterém s

Když si vezmete na prezentaci jiné ponožky

Dneska se dívám na nohy a koukám, že mám úplně jiné ponožky. Na první pohled vypadají stejně, ale každá je vlastně úplně jiná. Člověk má důležitou prezentaci, schůzku nebo workshop a tohle ho může roz

bottom of page