top of page
  • Jakub Šafránek

Jak vytváříme prezentace na míru


Člověk pracující na Macbooku, kterého má na klíně (černobíla fotka)

Když vytváříme prezentace, prochází naše práce několika kroky. Pokud vás tvorba prezentace na míru zajímá, tak bychom vám rádi trochu přiblížili naši práci.

Vše s vámi probereme

V první řadě potřebujeme vědět od vás co nejvíce informací. Mezi to patří například:

  • váš rozpočet

  • do kdy chcete mít prezentaci hotovou

  • pro koho budete prezentovat

  • zdali se bude prezentace spíše číst, nebo ji budete předkládat klientům

  • kdo bude s prezentací pracovat

  • kolik času máte při prezentace

  • kde se prezentace bude odehrávat

  • jaké pravidla pro prezentace máte ve firmě, které musíme doržovat

  • jaká je vůbec vaše představa o prezentaci

  • jaké barvy chcete v prezentaci využít

  • má mít prezentace nějaké efekty, nebo budete slajdy překlikávat podle sebe

Otázek je v první fázi více než dost. Pokud se dohodneme, přichází druhá fáze.

První návrh struktury prezentace

Když už máme jasno, přecházíme k přípravě struktury prezentace. Výsledkem této fáze je textový popis v jednoduchých odrážkách kde designér ví, kde na kterém slajdu má co být, jaké obrázky se tam nejspíše mají využít a především jaký text a hlavní myšlenka se má na slajdu objevit. Tohle je takový fahrplan pro kompletní přípravu, od kterého se odrážíme.

Kompletní zpracování prezentace v PowerPointu

Když už máme hotový scénář v předchozí fázi, většinou ve více lidech vytváříme samotnou prezentaci. Rozhodneme se buďte pro nějakou šablonu, nebo vytváříme podle potřeby prezentaci úplně od základu novou. Záleží zde na akci a vaší firemní politice..

Na konci máme již hotovou prezentaci pro zákazníka a jde tak na první kolo připomínek.

První připomínky a úprava prezentace podle nich

Hotovou prezentaci jsme předali k připomínkách, protože napoprvé se nikdy nemůžeme dokonale trefit ve všem. Jde nám tedy o to co nejrychleji vytvořit velmi dobrou verzi, kterou můžeme klientovi předat k připomínkám a podle nich vytvořit finální verzi. Nikdy se nesnažte vytvořit dokonalou verzi, protože připomínky přijdou vždy a vaše práce se bude stejně upravovat.

Tvorba finální prezentace a případně ladění na místě

Od klienta jsme dostali připomínky a tak podle nich vše upravíme a dostaneme se po pár dnech k finální verzi, kterou klientovi předáváme již ve formátu PPTX a může si ji tak příp. ještě libovolně upravit.

Pokud jde o důležitou akci, jsme na místě den předtím (často s event management týmem) a procházíme prezentaci krok za krokem s manažerkou či manažerem. Sdělí nám svoje požadavky, pocity a i když jsme si mysleli, že máme vše, zde se často večer ještě ladí poslední detaily. Je potřeba, aby prezentace nebyla dokonalá, ale především přirozená a dobře se dané manažerce či manažerovi prezentovala. Musí to vypadat, že je to jejich prezentace.

Jak vidíte, dostat se k finální prezentaci není žádná sranda. To je důvod proč byste neměli nechávat vašeho brigádníka nebo asistentku připravovat vaše slajdy.

103 views0 comments

Recent Posts

See All

Prezentace jsou jako Vánoce

Někdo na Vánoce hází nálepku "komerční" nebo "materialistické". Velká škoda, Vánoce jsou přeci takové, jaké si je uděláme. Může to být krásný čas s rodinou a přáteli v pohodové atmosféře, při kterém s

Když si vezmete na prezentaci jiné ponožky

Dneska se dívám na nohy a koukám, že mám úplně jiné ponožky. Na první pohled vypadají stejně, ale každá je vlastně úplně jiná. Člověk má důležitou prezentaci, schůzku nebo workshop a tohle ho může roz

bottom of page