top of page
  • Jakub Šafránek

Proč si udělat jeden den volna a klidně i offline


Vánoční trhy v Písku 2017 (pohled z kostelní věže). Foto: Jakub Šafránek

Tenhle tip jsem dostal v době, kdy jsem to za větší kravinu snad nemohl považovat. Pracoval jsem v klidu do tří do rána, zvládal školu a práci na plný úvazek. Zvládal možná není to správné slovo, ale nějak jsem to prostě pytlíkoval. A ani z jednoho místa mě nevyhodili. Díky bohu.

Teď, o pár let později, neznám nic lepšího jak si dobít energii. Jaký je ten tip?

Z týdne mějte alespoň jeden den úplně volný. A pokud vás to baví, udělejte si ho kompletně offline.

Pro mě je to sobota. Má své kouzlo - je klid, jedeme někam na výlet, vyzkoušíme rádi něco nového. Zároveň čas na knížky. Ráno trochu poklidím po bytě, pak si sednu a listuji si knížkami, které jsou všude po ruce. Dnes se našel čas na New York: Portrait of a City, Století Miroslava Zikmunda a ještě k tomu jedna skvělá káva Huehuetenango od City Roasters.

Jasně, dělejte svou práci dobře (na téhle myšlence bylo založeno prvních pár let mého blogu). Udělejte si ale zároveň čas jen a jen pro sebe, pro vaše přátele a pro vaše koníčky. V práci se můžete klidně upracovat k smrti, ale vězte, že vám za to nikdo bronzovou sochu nepostaví. A když by i postavil, vám to bude k ničemu.

A klidně se ten den odpojte od internetu, nechte mobil v jiné místnosti a mějte ho odpojený od internetu. Nevadí být občas nedostupný, pokud někdo bude něco urgentně potřebovat, zavolá si nejspíše záchranku, hasiče nebo policii, ale ne vás.

Jaký může být ten váš den?

96 views0 comments

Recent Posts

See All

Co můžete udělat vs. co uděláte

Asi se vám stalo, že jste s kolegy seděli na poradě a řešili jste, co by se všechno mohlo udělat pro zlepšení nějakého stavu. Co udělat, aby porady byly o něco produktivnější. Aby konzultanti měli jas

Zaměřeno na odpoledne

Je jedna část dne, která je naprosto v našich rukou. A pokud se chceme v 2018 posunout kupředu, nemůžeme ji vynechat. Odpoledne. To, co děláte po práci, vás formuje. Buď sedíte u televize, nebo děláte

bottom of page