top of page
  • Writer's pictureJakub Šafránek

Dejte svým posluchačům něco extra

Všichni milujeme něco zdarma.


Proto existuje jednoduchý způsob jak zlepšit úspěch vaší prezentace či workshopu - připravte, vyrobte nebo kupte pro účasníky nějaký dárek.


Tady je pár tipů:


  1. Rozdejte účastníkům pár skvělých knih. Tohle je osvědčená strategie. Mějte pořád v zásobě dostatek skvělých knih a když jedete na akci, vezměte dvě s sebou jako dárek. Můžete o ně uspořádat soutěž, nebo je darovat jen tak. Je to inspirace pro ostatní a jasný signál, že vám na nich záleží. (a že nejste škrt)

  2. Kupte, upečte, přineste malé občerstevení. Na jedno školení jsem dorazil s domácí bábovkou, na několik školení jsem cestou z polední přestávky koupil něco sladkého na zub a zažil jsem dokonce několik školení, kde pořádající dokonce sám přípravil něco na zub, aniž by mu to firma řekla či zaplatila. (tímto zdravím Tomáše, který organizoval nedávno mé workshopy a na oba připravil batch brew a upekl domácí buchtu. Před takovými organizátory mám obrovskou úctu, protože jim samotným hrozně záleží na školení, které organizují)

  3. Připravte seznam skvělých zdrojů. Nemusíte utrácet a stejně můžete někomu dát něco užitečného zdarma. Stačí si připravit pro účastníky na konci školení seznam doporučených zdrojů, odkazů na skvělé nástroje, tipy na knihy a přednášky na YouTube. Budete kurátorem dobrých zdrojů, stojí vás to jen čas a účastníci ví, co stojí za to si pustit. Win-win jak blázen.

Co se vám osvědčilo na školení a jaké tipy byste doporučili ostatním?


Něco užitečného zdarma? Stáhněte si naše nejlepší tipy zdarma a kontrolní seznam pro vaši další prezentaci.

23 views0 comments
bottom of page